Padel; mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Padelia pelataan tenniksen kaltaisella kentällä.

Padel tai padeltennis on mailapeli, jossa on samankaltaisuuksia sekä tenniksen että squashin kanssa. Padelia on yksi maailman nopeimmin kasvavista lajeista. Espanjassa ja Etelä-Amerikassa lajilla on monta miljoonaa harrastajaa. Padel soveltuu kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille.

Padel kenttää ympäröi lasiseinät. Pelikenttä on jaettu verkolla. Kenttä on tekonurmea. Padelpallot ovat samankaltaisia kuin tennispallot mutta ne ovat hieman pienempiä ja hitaampia. Mailat ovat paksuudeltaan 4 cm ja tehty komposiittimateriaalista.

Padel pelataan aina nelinpelinä, joten hyvä yhteistyö ja taktiikka ovat tärkeitä osatekijöitä pelaamisessa. Pistelaskenta on sama kuin tenniksessä. Padelissa yritetään saada pallo vastustajien kenttäpuoliskolle. Pelissä hyödynnetään lasiseiniä, jotka antavat pelille uuden ulottuvuuden.

Historia
Padelin kehittäjänä pidetään meksikolaista Enrique Corcueraa. Hän loi pelin 1968–69 Acapulcossa, Meksikossa. Peli levisi aluksi muualle Meksikoon, josta se siirtyi Marbellan kautta ympäri Espanjaa. Laji saavuttikin Espanjassa erittäin suositun aseman.

Padel
Pelaajat: Pelataan nelinpelinä.
Syöttö: Syöttö tulee lyödä alakautta. Kakkos-syöttö sallitaan, niin kuin tenniksessä. Jos pallo osuu lasiseinään maton kautta, pallo on edelleen pelissä, ihan niin kuin squashissa. Omalta puolelta on mahdollista lyödä pallo lasiseinän kautta takaisin vastustajan kenttäpuoliskolle.
Pisteet: Sama pistelaskenta kuin tenniksessä.

Pallo: Suurin ero tennis-, ja padelpallon välillä on pallon paine. Padelpallossa on alempi paine kuin tennispallossa.

Maila: Komposiittimateriaalista, ilman jousia, pinta on täynnä reikiä.

Pelikenttä: Alusta voi olla keinonurmea, muovimattoa tai muuta sopivaa materiaalia. Pelikentän pituus on 20 m ja leveys 10 m ja sen jakaa kahteen osaan verkko, jonka korkeus on keskellä 88 ja reunoilla 92 cm eli hieman matalampi kuin tennisverkko.

Padelkenttä: